Svg İkonları İkon Fontuna Çevirerek Kendi İkon Font Kütüphanenizi Oluşturun!

Hadi Kendi İkon Font Kütüphanemizi Oluşturalım


İkon font denildiğinde hemen hemen birçoğumuzun aklına Font Awesome geliyordur. Font Awesome'un 5.12 versiyonu ile birlikte 1,553 adet ikonu ücretsiz olarak barındırması ve sade anlaşılır bir kullanıma sahip olmasını bunun temel iki nedeni olarak düşünsek sanırım yanlış olmaz. Ama Glyphicons ile aralarında sağlam bir rekabet olduğunu söylemeden geçemeyeceğim :)



Fakat bunları ve bunun gibi hazır font kütüphanelerini kullanmak istemiyor ve kendi ikon font kütüphanenizi oluşturmak istiyor olabilirsiniz. Evet tamda bu noktada yardımımıza Icomoon isimli font hizmeti yetişiyor.



Sitenin uygulama kısmına geçerek yani tam buradan bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Sitenin içindeki 490 kadar ücretsiz ikon font'tan istediğinizi kütüphanenize dahil edebilir. Kendi yüklediğiniz SVG ikonlarınızı bu ücretsiz hazır ikonlarla beraber kullanarak bir kütüphane oluşturabilirsiniz. Veya dilerseniz hazır tanımlanmış bu ikonların hiçbirini kütüphanenize dahil etmeyip sadece kendi yüklediğiniz SVG ikonlarınızdan da oluşturabilirsiniz. Bu ikonları ölçeklendirebilir son halini kendinize ait bir formata getirebilirsiniz. 

Tüm seçimleri yaptığınızdan eminseniz bu işlemlerden sonra Generate Font'a tıklayarak /select/font'a yönleneceksiniz. Üst kısımdaki "Preferences" butonuna tıklayarak kendi ikon sınıf çağrıcınızı tanımlayabilir. Kendinize göre sınıf adınızı belirleyip kütüphanenizi lisanslayabilirsiniz. 

Bu bölümdeki seçeneklerden diğer bir göze çarpan özellik ise kütüphanenizin versiyonunu belirleyebiliyorsunuz. Böylelikle kütüphanenizi geliştirdikçe sürüm yönetimi ve yeniliklerin kullanıcılar ile buluşması kolaylaşıyor.

Ayarlarınızdan sonra kütüphanenizin hazır olduğunu hissediyorsanız hadi bakalımm diyerekten sağ alttaki "Download" butonuna tıklayarak indirebilirsiniz. 



Bu kısa rehber niteliğindeki yazımızın ise artık sonuna geldik. Başka bir Web Tasarım ipucunda görüşmek üzere :d

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Html Etiketleri - head ve title Etiketi

Html Etiketleri - meta Etiketleri

PHP Laravel - Middleware (Ara Katman)